Рекомендують підлітки

2023-12-01

/Files/images/nova_23/Новинки.jpg

Читачі бібліотеки №19 долучаються до загальнонаціонального флешмобу, який проходить в рамках Національного тижня читання.

До вашої уваги рейтинг найчитаніших підліткових книг 2023 року.

1. Бачинський, Андрій Детективи з Артеку. Таємниця Кам’яних Могил . ‒ Львів, 2020.‒ 272 с.

Нові пригоди вже знайомих нам героїв з серії книжок «Детективи з Артеку» скрипальки Оленки та її друзів ‒ Антона, Сашка і Сергія продовжуються . Подорож добрих друзів у славне місто Львів в пошуках скарбу ‒ коштовностей Міледі. А потім, на літніх канікулах, друзі змушені вирушати до Кам’яних Могил ‒ адже Оленчин тато у небезпеці. Чи зможуть діти знайти скарб, врятувати тата і при цьому зберегти дружбу?

2. Войтенко, Олена У світлі світлячків .‒ Львів, 2021.‒ 166 с.

Чи можна відшукати світло навіть тоді, коли здається, що навколо лише холод і пітьма? Що станеться якщо зникне світло? Інтернет? Зв’язок?

Комусь доведеться відкласти планшет і вперше за багато років вийти на вулицю. Комусь полишити книжки і стати провідником. Комусь заново шукати у темряві самого себе. А можливо всі вони відкриють для себе світ, сповнений краси, дружби,несподіванок і такого живого, не електричного світла.

3. Мацко, Ірина Кава по-дорослому. ‒ К.,2018. ‒128с.

Катя дівчина непроста. Ніхто не знає що вона шукає, про що переживає. У неї не ладиться з батьками. Катя ігнорує їх, вважає невдахами. У школі її справи ‒ так собі. З дівчатами протистояння, конфлікти і нещира дружба. Каті хочеться багато що спробувати по-дорослому. Якась сила жене пізнати все і заставляє побачити себе на слизькій межі. Відчути драйв,небезпеку,страх,приниження . Чи зможе дівчина вирватись із ситуацій, де ніщо нормальне вже не можливе?

4. Толкін Дж. Р.Р Гобіт, або Туди і звідти. ‒ Львів, 2017.‒ 384 с.

Це історія надзвичайної пригоди, яку втнула ватага гномів, узявшись відшукати загарбане драконом золото. Головним героєм книги є Більбо Торбин ‒ прихильний до комфорту і позбавлений амбіцій гобіт. Сутички з тролями, гоблінами, гномами, ельфами та гігантськими павуками, бесіда з драконом Смогом Величним. Ця дивовижна історія є преамбулою до «Володаря Перснів»

5. Ягелло, Йоанна Зелені мартенси. ‒ Львів, 2017.‒ 216с.

На думку Фелікса, школа нагадує фронт, на якому точиться беззупинне суперництво. У кого крутіший смартфон? Хто прийшов у фірмових шмотках? Але Фелікс не збирається брати участь у цих змаганнях: у нього набагато серйозніші проблеми, до того ж, доводиться на невизначений час стати головою родини. Його мати знайшла роботу за кордоном,батько давно має свою сім’ю, а молодша сестра наближається до небезпечного підліткового віку. А ще є дівчина Отилія, з якою Фелікса поєднує дружба. А може щось більше.

Кiлькiсть переглядiв: 29